Data Analyst

Data AnalystPachetul Data Analyst este format din două cursuri: SQL Fundamentals (Modul 1) și Python Fundamentals. Aceste cursuri sunt ciclice, așa că vei gasi tot timpul opțiuni pe site, cu date diferite de începere. După achiziționarea pachetului Data Analyst trebuie doar să îți alegi de pe site data la care vrei să faci cele 2 cursuri. 

Datele devin din ce în ce mai complexe şi le putem găsi oriunde(de la momentul în care apăsăm butonul liftului sau când facem o plată la supermarket).Companiile se confruntă cu piețe rapide și competitive iar analiza datelor a devenit o modalitate excelentă de a rămâne cu un pas înainte.

Acest pachet vă va ajuta să dobândiți abilități valoroase astfel încât să puteți analiza, vizualiza și utiliza cu încredere datele moderne, pentru a extrage informații cheie folosind cele mai noi tehnologii atunci când vorbim despre analiza datelor, utilizând Python şi SQL.

Veți învăța să manipulați și să pregătiți datele pentru analiză și să creați ‘viewuri’ pentru explorarea datelor.

Cursurile din acest pachet îşi propun să îi ajute pe cei interesaţi de a face primii paşi în acest domeniu prin a-i învăţa cum să analizeze și realizeze statistica datelor.

Parcurgerea integrală a cursurilor din acest pachet vă va ajuta să vă îmbunătățiți cariera sau să vă deschidă noi oportunități ca analist de date, cercetător de date, analist IT sau Business Analyst.

Pe durata cursului veţi învăţa despre:

 • Noțiuni teoretice şi practice despre proiectarea bazelor de date cât şi introducerea în Python.
 • Analiza datelor SQL folosind funcţii, joinuri şi subinterogări cât şi programarea în Python folosind funcţii, module şi pachete.
 • Programarea în Python folosind clase şi metode cât şi prezentarea datelor folosind viewuri.
 • Detalii despre perfomanţa bazelor de date cât şi detalii despre programare utilizând clasa 'moştenire'.

Materia este atent structurată şi abordată de o manieră interactivă, partea teoretică fiind completată imediat de exerciţii practice ce sunt lucrate sub atenta îndrumarea a instructorilor.

Aplicabilitate practică şi sugestii de dezvoltare personală:

 • Pentru completarea skill-urilor deprinse în cadrul acestui curs este ideala şi parcurgerea Data Analist - curs  2 (Python Fundamentals)."
 • După parcurgerea celor două module, participanţii vor avea posibilitatea de a se orienta către o carieră de "Data Analyst".

SQL Fundamentals - MySQL (Modul 1)

Cursul prezintă noțiuni introductive în lucrul cu bazele de date și servește ca un punct de pornire pentru cei care vor să opereze, să programeze sau să administreze bazele de date. În cadrul cursului vor fi prezentate aspectele fundamentele ce privesc sistemele de gestiune de baze de date, cu aplicare în MySQL (totuși noțiunile prezentate sunt general valabile și pentru alte sisteme de baze de date - Oracle, PostgreSQL etc).

Printre altele, vei învăța despre:

 • Noțiuni teoretice fundamentale despre bazele de date
 •  Tabele, constrângeri, operatori
 •   Proiectarea unei baze de date 
 •  Operații de definire și manipulare (LDD, LMD)
 •   Funcții MySQL
 •  Join-uri
 •   Subquery-uri (subinterogari)
 •   View-uri
 •   Indecsi şi aspecte de performanţă
 •   Tranzacţii
 •   Opţiuni avansate (collation, seturi de caracter, motoare de stocare)

Cui se adresează acest curs?
Acest curs este adresat celor fără experiență, acelora cu puțină experiență în lucrul cu bazele de date și programatorilor juniori care vor să își extindă cunoștințele și în domeniul bazelor de date.

Python Fundamentals

Cursul Python Fundamentals acoperă toate elementele de bază ale programării în Python 3, concepte generale și tehnici de programare pentru calculator. De asemenea, cursul familiarizează studentul cu abordarea orientată pe obiecte.

Fiecare student are acces la materialele practice, laboratoare, teste și evaluări pentru a învăța cum să utilizeze abilitățile și cunoștințele dobândite pe parcurs, dar și să interacționeze cu anumite sarcini și situații de programare din viața reală. Studenții care finalizează cursul vor putea îndeplini sarcini de codare legate de elemente de bază ale programării în limbajul Python, să înțeleagă noțiunile și tehnicile fundamentale utilizate în programarea orientată pe obiecte.

Promovarea testelor, inclusiv a examenului final din suportul de curs, oferă șansa de a primi la sfârșitul cursului un voucher pentru susținerea examenului PCAP într-un centru autorizat Pearson Vue.

Suportul de curs este structurat în 6 module împârțite în 8 ședințe.

În plus, studenții vor fi pregătiți să susțină examene pentru următoarele calificări:

 • PCEP - Certified Entry - Level Python Programmer - în urma promovării cursului Python Fundamentals.
 • PCAP - Python Certified Associate Programmer -  în urma promovării cursului Python Advanced.


PCEP - Certified Entry Level Python Programmer este certificarea profesională care atestă capacitatea studentului de a îndeplini sarcini de codare legate de elementele esenţiale ale programării în limbajul Python. Candidatul pentru această certificare trebuie să demonstreze suficiente cunoştinţe despre conceptele universale ale programării pe calculator, sintaxa şi semantica limbajului Python, precum şi abilităţile de a rezolva provocările tipice de implementare cu ajutorul Bibliotecii standard Python.

PCEP - Certified Entry Level Python Programmer este etapa intermediară către certificatul PCAP - Certified Associate  în programarea Python şi punctul de plecare pentru lansarea unei cariere în dezvoltarea software, programarea Python şi tehnologiile conexe. Dobândirea certificatului PCEP vă ajută să vă evidenţiaţi faţă de alţi candidaţi.

Certificarea PCEP poate fi susţinută la sediul BIT Academy fiind Centru Autorizat de testare PEARSON VUE.

Preț întreg examen : 59 $


PCAP - Python Certified Associate Programmer Certificate este certificarea profesională care atestă capacitatea de a îndeplini sarcini de codare legate de elementele de bază ale programării în limbajul Python, noţiunile şi tehnicile fundamentale utilizate în programarea orientată pe obiecte.

PCAP - Python Certified Associate Programmer Certificate arată că studentul este familiarizat cu conceptele generale de programare a computerului cum ar fi: execuţia condiţionată, bucle, sintaxa limbajului de programare Python, semantica şi mediul de rulare, precum şi cu tehnici generale de codare si programare orientată pe obiecte. 

Acest examen poate fi susținut la sediul BIT Academy, fiind Centru Autorizat PEARSON VUE.

Preț întreg examen : 295 $

Preț examen (folosind voucherul de reducere 50%): 147.50$

Curriculum

 • Preț 925 RON
 • Preț persoane juridice 1400 RON

Cursuri

Înscriere

* Prețurile afișate sunt finale (nu se percepe TVA)