Data Analyst

Data AnalystPachetul Data Analyst este format din două cursuri: SQL Fundamentals (Modul 1) și Python Fundamentals. Aceste cursuri sunt ciclice, așa că vei gasi tot timpul opțiuni pe site, cu date diferite de începere. După achiziționarea pachetului Data Analyst trebuie doar să îți alegi de pe site data la care vrei să faci cele 2 cursuri. 

Datele devin din ce în ce mai complexe şi le putem găsi oriunde(de la momentul în care apăsăm butonul liftului sau când facem o plată la supermarket).Companiile se confruntă cu piețe rapide și competitive iar analiza datelor a devenit o modalitate excelentă de a rămâne cu un pas înainte.

Acest pachet vă va ajuta să dobândiți abilități valoroase astfel încât să puteți analiza, vizualiza și utiliza cu încredere datele moderne, pentru a extrage informații cheie folosind cele mai noi tehnologii atunci când vorbim despre analiza datelor, utilizând Python şi SQL.

Veți învăța să manipulați și să pregătiți datele pentru analiză și să creați ‘viewuri’ pentru explorarea datelor.

Cursurile din acest pachet îşi propun să îi ajute pe cei interesaţi de a face primii paşi în acest domeniu prin a-i învăţa cum să analizeze și realizeze statistica datelor.

Parcurgerea integrală a cursurilor din acest pachet vă va ajuta să vă îmbunătățiți cariera sau să vă deschidă noi oportunități ca analist de date, cercetător de date, analist IT sau Business Analyst.

Pe durata cursului veţi învăţa despre:

 • Noțiuni teoretice şi practice despre proiectarea bazelor de date cât şi introducerea în Python.
 • Analiza datelor SQL folosind funcţii, joinuri şi subinterogări cât şi programarea în Python folosind funcţii, module şi pachete.
 • Programarea în Python folosind clase şi metode cât şi prezentarea datelor folosind viewuri.
 • Detalii despre perfomanţa bazelor de date cât şi detalii despre programare utilizând clasa 'moştenire'.

Materia este atent structurată şi abordată de o manieră interactivă, partea teoretică fiind completată imediat de exerciţii practice ce sunt lucrate sub atenta îndrumarea a instructorilor.

Aplicabilitate practică şi sugestii de dezvoltare personală:

 • Pentru completarea skill-urilor deprinse în cadrul acestui curs este ideala şi parcurgerea Data Analist - curs  2 (Python Fundamentals)."
 • După parcurgerea celor două module, participanţii vor avea posibilitatea de a se orienta către o carieră de "Data Analyst".

SQL Fundamentals - MySQL (Modul 1)

Ce este SQL?

SQL sau Structured Query Language, este un limbaj domain specific, folosit în programare și creat pentru gestionarea și/sau procesarea datelor dintr-un sistem de baze de date relaționale. 

O bază de date relațională stochează informații în formă tabulară, cu rânduri și coloane reprezentând diferite atribute de date și diferitele relații între valorile datelor. SQL poate fi folosit pentru a stoca, actualiza, elimina, căuta și prelua informații din baza de date. De asemenea, SQL poate fi folosit pentru a menține și optimiza performanța bazei de date. 

De ce este SQL important? 

Limbajul de interogare structurat (SQL) este un limbaj popular de interogare care este frecvent utilizat în toate tipurile de aplicații. 

Analiștii de date și dezvoltatorii învață să folosească SQL, deoarece se integrează bine cu diferite limbaje de programare. 

Un exemplu este încorporarea interogărilor SQL cu limbajul de programare Java pentru a construi aplicații de prelucrare a datelor.  SQL este, de asemenea, ușor de învățat, deoarece folosește în comenzile sale cuvinte cheie comune din limba engleză. 

Cursul SQL Fundamentals prezintă noțiuni introductive în lucrul cu bazele de date și servește ca un punct de pornire pentru cei care vor să opereze, să programeze sau să administreze bazele de date. 

În cadrul cursului SQL Fundamentals vor fi prezentate aspectele fundamentele ce privesc sistemele de gestiune de baze de date, cu aplicare în MySQL (noțiunile prezentate sunt general valabile și pentru alte sisteme de baze de date - Oracle, PostgreSQL etc). 

Cui se adresează acest curs? 

Acest curs este adresat celor fără experiență, acelora cu puțină experiență în lucrul cu bazele de date și programatorilor juniori care vor să își extindă cunoștințele și în domeniul bazelor de date.

Printre altele, vei învăța despre:

 • Noțiuni teoretice fundamentale despre bazele de date
 •  Tabele, constrângeri, operatori
 •   Proiectarea unei baze de date 
 •  Operații de definire și manipulare (LDD, LMD)
 •   Funcții MySQL
 •  Join-uri
 •   Subquery-uri (subinterogări)
 •   View-uri
 •   Indecși şi aspecte de performanţă
 •   Tranzacţii
 •   Opţiuni avansate (collation, seturi de caracter, motoare de stocare)​

Python Fundamentals

Ce este Python?

Python este un limbaj de programare folosit în crearea de site-uri, automatizare, data analysis. 

Este un limbaj de uz general, care poate fi folosit pentru a crea o varietate de programe diferite, fără a fi specializat în probleme specifice. 

Cui se adresează acest curs? 

Cursul Python Fundamentals se adresează celor care doresc să își înceapă aventura în lumea programării. Este un curs care se adresează începătorilor, nefiind necesare cunoștințe prealabile de programare. 

Ce vei învăța în acest curs?

Cursul Python Fundamentals este împărțit în două module: basic și intermediate. 

Modulul basic îți oferă ocazia de a începe inițierea în programare, folosind limbajul Python. Nu sunt necesare cunoștințe prealabile.

Acest modul îi oferă cursantului ocazia de a ajunge la un nivel care să îi permită să proiecteze, scrie, depaneze și ruleze programe în Python.

Modulul intermediate are ca scop învățarea abilităților legate de aspectele mai avansate ale programării în Python, inclusiv module, pachete, procesare fișiere, precum și tehnici generale de codare și programare orientată pe obiecte (OOP). 

Cursul Python Fundamentals acoperă toate elementele de bază ale programării în Python 3, concepte generale și tehnici de programare pentru calculator. De asemenea, cursul familiarizează studentul cu abordarea orientată pe obiecte. 

Fiecare student are acces la materialele practice, laboratoare, teste și evaluări pentru a învăța cum să utilizeze abilitățile și cunoștințele dobândite pe parcurs, dar și să interacționeze cu anumite sarcini și situații de programare din viața reală. Studenții care finalizează cursul vor putea îndeplini sarcini de codare legate de elemente de bază ale programării în limbajul Python, să înțeleagă noțiunile și tehnicile fundamentale utilizate în programarea orientată pe obiecte. 

Suportul de curs este în limba engleză și este structurat în 2 module împărțite în 8 ședințe. 

Promovarea testelor, inclusiv a examenului final din suportul de curs, oferă șansa de a primi la sfârșitul cursului un voucher pentru susținerea examenului PCAP într-un centru autorizat Pearson Vue.

PCAP - Python Certified Associate Programmer Certificate este certificarea profesională care atestă capacitatea de a îndeplini sarcini de codare legate de elementele de bază ale programării în limbajul Python, noţiunile şi tehnicile fundamentale utilizate în programarea orientată pe obiecte.

Curriculum

 • Preț 1150 RON
 • Preț persoane juridice 1550 RON

Cursuri

Înscriere

* Prețurile afișate sunt finale (nu se percepe TVA)