SQL Fundamentals - MySQL (Modul 1)

SQL Fundamentals - MySQL (Modul 1)Ce este SQL?

SQL sau Structured Query Language, este un limbaj domain specific, folosit în programare și creat pentru gestionarea și/sau procesarea datelor dintr-un sistem de baze de date relaționale. 

O bază de date relațională stochează informații în formă tabulară, cu rânduri și coloane reprezentând diferite atribute de date și diferitele relații între valorile datelor. SQL poate fi folosit pentru a stoca, actualiza, elimina, căuta și prelua informații din baza de date. De asemenea, SQL poate fi folosit pentru a menține și optimiza performanța bazei de date. 

De ce este SQL important? 

Limbajul de interogare structurat (SQL) este un limbaj popular de interogare care este frecvent utilizat în toate tipurile de aplicații. 

Analiștii de date și dezvoltatorii învață să folosească SQL, deoarece se integrează bine cu diferite limbaje de programare. 

Un exemplu este încorporarea interogărilor SQL cu limbajul de programare Java pentru a construi aplicații de prelucrare a datelor.  SQL este, de asemenea, ușor de învățat, deoarece folosește în comenzile sale cuvinte cheie comune din limba engleză. 

Cursul SQL Fundamentals prezintă noțiuni introductive în lucrul cu bazele de date și servește ca un punct de pornire pentru cei care vor să opereze, să programeze sau să administreze bazele de date. 

În cadrul cursului SQL Fundamentals vor fi prezentate aspectele fundamentele ce privesc sistemele de gestiune de baze de date, cu aplicare în MySQL (noțiunile prezentate sunt general valabile și pentru alte sisteme de baze de date - Oracle, PostgreSQL etc). 

Cui se adresează acest curs? 

Acest curs este adresat celor fără experiență, acelora cu puțină experiență în lucrul cu bazele de date și programatorilor juniori care vor să își extindă cunoștințele și în domeniul bazelor de date.

Printre altele, vei învăța despre:

 • Noțiuni teoretice fundamentale despre bazele de date
 •  Tabele, constrângeri, operatori
 •   Proiectarea unei baze de date 
 •  Operații de definire și manipulare (LDD, LMD)
 •   Funcții MySQL
 •  Join-uri
 •   Subquery-uri (subinterogări)
 •   View-uri
 •   Indecși şi aspecte de performanţă
 •   Tranzacţii
 •   Opţiuni avansate (collation, seturi de caracter, motoare de stocare)​

Curriculum

Feedback primit de la studenți

 • Alexandru I. student SQL

  Feedback-ul per total este foarte bun. Dintre toate cursurile facute la Bitacad pot spune ca SQL-ul a mers cel mai natural, notiunile au fost prezentate cu exemple logice astfel incat ele sa fie asimilate usor. Va multumesc pe aceasta cale si pentru decizia de a muta in online acest curs si pe cel de PHP de luni seara. Astept cu nerabdare sa se faca si grupa pentru modulul 2.

 • Petrișor F. cursant SQL Fundamentals

  Un aspect pe care il apreciez este ca trainerul, Catalin Dinca, a explicat de fiecare data logica din spatele limbajului tehnic. "Simte" ritmul clasei si isi ajusteaza astfel propriul ritm sau reia un subiect atunci cand este cazul. Comunica foarte bine si creeaza o atmosfera placuta si in acelasi timp antrenanta in sala de curs.

 • Simion R. cursant SQL

  Am ales cursul de SQL Fundamentals, cu instructorul Lucian Cornianu si sunt mai mult decat multumit de curs, imi place foarte mult si sunt hotarat sa fac inclusiv modulul 2 si alte cursuri pe partea de programare. Cursul este asa cum ar trebuie sa fie un curs, si vreau sa il felicit pe Lucian pentru treaba pe care o face.

 • Sorin cursant SQL Fundamentals

  Keep up the good work!

 • Petrisor cursant SQL Fundamentals

  Cursul este asa cum ar trebuie sa fie un curs, si vreau sa il felicit pe Lucian pentru treaba pe care o face. Nu am nimic de comentat, sunt mai mult decat multumit de curs, imi place foarte mult si sunt hotarat sa fac inclusiv modulul 2 si alte cursuri pe partea de programare.

 • Philip cursant SQL Fundamentals

  Tinand cont situatia curenta cu COVID19 cred ca Lucian s-a descurcat foarte bine cu toti. Explicatiile sunt complete si le face si pentru cei ramasi in urma sau cei care au probleme cand scriu codul. In ansamblu tot cursul mi s-a parut foarte bine structurat si bine organizat chiar daca online. Am recomandat deja si altcuiva cursul.

 • Cristina P. cursant SQL Fundamentals

  Excelent trainer, care face accesibil cursul si notiunile si pentru cei mai putin initiati in IT. Multumesc mult.

 • Ionut A. cursant SQL Fundamentals

  Mi-a placut modul de abordare al subiectelor si modul in care instrutorul explica foarte bine si cu calm nedumeririle studentilor. Din punct de vedere calitate-pret, cursul este mult peste suma platita. Lucian, 10+

 • Alexandra P. Cursant SQL Fundamentals

  Pot spune ca nu am simtit nevoia de a fi fizic in sala de curs, intrucat Stefan s-a adaptat perfect predarii la distanta. Am observat insa, teama colegilor de a pune intrebari si de a raspunde prin intermediul microfonului, majoritatea preferau sa o faca prin mesaj scris, ceea ce incetinea ritmul de predare. As sugera ca instructorul sa insiste ca elevii sa vorbeasca folosind microfonul, astfel se pot exprima mai rapid si mai clar decat o fac in scris.

 • Alexandra P. Cursant SQL Fundamentals

  Stefan s-a adaptat excelent si nu am simtit diferenta intre cursul remote si cel sustinut in sala. Ritmul de predare a variat in functie de capacitea elevilor de a intelege un anumit subiect. Fara dubiu recomand acest curs.

 • Anonim Cursant SQL Fundamentals

  Ștefan este unul dintre cei mai buni traineri pe care i-am întâlnit, este un adevărat profesionist. Primul lucru pe care l-am apreciat la el este calmitatea, și faptul ca, tonalitatea vocii nu se schimba pe parcursul celor 3 h și jumătate și are aceeași energie pozitivă pe parcursul întregului curs. Cunostintele tehnice categoric nu sunt puse la îndoiala, este foarte bine organizat și implicat in procesul de predare. Un alt lucru care ma încânta este faptul ca reia informația, cu toate ca a mai facut-o înainte de cel puțin 3 ori.

 • Ana-Maria D. Cursant SQL Fundamentals

  Felicitari trainerului! In sfarsit un trainer foarte bine pregatit, implicat, organizat, cu multa disponibilitate in a transmite toate informatiile aferente cursului. In sfarsit am inteles SQL :)

 • Ştefania V. Cursant SQL Fundamentals

  Mi-a plăcut foarte mult faptul ca instructorul ne-a explicat de multe ori un anumit subiect ca să putem înțelege pe deplin, nu a ezitat sa ne ajute cu orice eroare am fi avut, iar tonalitatea vocii face totul. Ștefan a fost energic, pozitiv și motivant pe tot parcursul cursului, ceea ce s-a transmis și cursanților, iar exemplele din lumea reala pe care ni le-a prezentat au făcut înțelegerea conceptelor mult mai ușoară.

 • Irina T. Cursant SQL Fundamentals

  Ionela este înțelegătoare și explică fiecare lucru. Este adevărat am fost reticentă în primul curs, deja încep sa inteleg lucrurile, acestea devenind aplicate. Daca cursul se menține în acest fel, iar Ionela ne ajută sa înțelegem SQL în continuare mulțumesc pentru acest lucru! Doresc continuarea acestui curs cu ea. Multumesc frumos!

 • Anonim Cursant SQL Fundamentals

  Am participat la toate ședințele și mi-a plăcut fiecare în parte. Am înțeles ca trebuie sa muncesc și sa exersez singura ca să pot înțelege mai bine conceptele prezentate la curs. Instructorul a avut aceeași atitudine pozitiva de la început pana la final, iar faptul ca ne explica fiecare tema pentru a înțelege cum ar fi trebuit gândită, a fost de mare ajutor. Mi-a plăcut modul de predare al instructorului cu exemple clare și bine definite, exerciții practice și sfaturi pe care le-am ascultat cu atenție. Cursul de SQL a fost singurul lucru bun din săptămână și pe care îl așteptam cu nerăbdare și curiozitate.

 • Mădălin M. Cursant SQL Fundamentals

  Cel mai mult îmi place că se desfășoară online, in confortul fiecăruia de acasă,lucrurile sunt explicate cu calm,răbdare și pe înțelesul tuturor.Cu siguranță o să mai aplic și la următorul modul.

 • Mihaela F. Cursant SQL Fundamentals

  Recomand acest curs cu instructorul Lucian Cornianu. Explicatii clare, intructorul are foarte mare rabdare. Sunt foarte incantata!

 • Andreea M. Cursant SQL Fundamentals

  Ștefan se oprește și intreba f des daca suntem ok si daca am înțeles....este extrem de calm și cu un tonus asa pozitiv care se transmite si către elevi.

 • Anonim Cursant SQL Fundamentals

  Instructorul este foarte bine pregatit, explica f clar, foarte bine documentat.

 • Leonardo T. Cursant SQL Fundamentals

  Un curs foarte bine structurat pentru începători, cu exerciții foarte bune pentru înțelegerea noțiunilor de bază SQL. Sunt atinse toate punctele din programa, iar nivelul de predare al domnului Cornianu este impecabil.

 • Calin C. Cursant SQL Fundamentals

  Mediu de invatare online este foarte ofertant. Pandemia insa a adus si acest mediu la absolut . D-nul instructor este un profesionist si s-a straduit sa ne prezinte in cele mai bune conditii cursul.

 • Mihaela F. Cursant SQL Fundamentals

  Instructorul Lucian Cornianu are foarte multa rabdare si explica pe intelesul tuturor. Recomand cu drag acest curs!

 • Cosmina M. Cursant SQL Fundamentals

  Cursul mi-a placut mult, a fost structurat foarte bine si explicat pe intelesul meu. Recomand din tot sufletul.

 • Corina Cursant SQL Fundamentals

  Un curs bine structurat, care a imbinat perfect partea teoretica cu cea practica. A fost usor de parcurs, avand suport pe tot parcursul cursului, orice problema fiind rezolvata impreuna cu profesorul( mici erori de cod). Un aspect pe care l-am apreciat au fost temele propuse, prin care puneam in aplicare cunostiintele acumulate in cadrul sedintelor si primeam si feedback. Recomand!( curs + trainer "la pachet")

 • Alex A. Cursant SQL Fundamentals

  Ionela este un instructor minunat! Este mereu pregatita pentru orice intrebare si a dat dovada de implicare pe parcusul cursului. Recomand cu drag!

 • Andreea M. Cursant SQL Fundamentals

  Ștefan este f amabil si are răbdare. Mi.a raspuns de fiecare data la emailuri si m.a îndrumat unde a fost necesar.

 • Corneliu C. Cursant SQL Fundamentals

  Un curs foarte bine realizat, informații foarte utile și actuale

 • Simona M. Cursant SQL Fundamentals

  Stefan este un instructor bun, explica pe intelesul tuturor, ne raspunde la intrebari si are rabdare. Momentan sunt multumita de cum decurg sedintele, revin cu un feedback final dupa finalizarea cursului. Multumesc!

 • Monica M. Cursant SQL Fundamentals - MySQL (Modul 1)

  Apreciez foarte mult timpul acordat de instructor pentru a explica fiecarui cursant tot ce nu a inteles, apreciz detaliile pe care ni le ofera in timpul cursului si mai ales ajutorul acordat pentru corectarea temelor. Mii de multumiri, Iuliana!

 • Florin C. Cursant SQL Programming (Modul 2)

  Mi a plăcut ca instructorul te ajuta f mult și stăpânește fff bine zona de Sql.

 • Ana-Maria D. Cursant SQL Fundamentals - MySQL (Modul 1)

  Cursul pare destul de bine structurat, din ce-mi pot da seama, avand in vedere ca nu am deloc cunostiinte de SQL.

 • Gabrian Catalin Cursant SQL Fundamentals - MySQL (Modul 1)

  Sorin este mai presus de toate un om super ok, un specialist foarte bun, un profesor implicat.

 • Marius G. Cursant SQL Fundamentals Modul 1

  Cursul a fost foarte bine predat, fiecare problema semnalata de catre studenti a fost rezolvata punctual, intructorul (Iuliana) a oferit toata experienta practica, devotamentul si daruirea astfel incat participantii sa finalizeze acest curs cu toate intrebarile si neclaritatile lamurite si cu un bagaj impresionant de informatii. Multumiri trainer-ului Iuliana si BitAcademy si toata stima pentru activitatea educationala.

 • Cosmin P. Cursant SQL Fundamentals Modul 1

  Instructor pregatit sa raspunda la orice intrebare. Se adapteaza foarte bine pe modelul fiecarui cursant. Stil de predare foarte atractiv.

 • Cosmin P. Student SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Recomand cu incredere cursul de SQL. Domnul profesor a explicat foarte clar fiecare subiect si a fost extrem de intelegator si rabdator pe toata durata cursului. Acesta a raspuns la fiecare intrebare pe care am avut-o si fiecare curiozitate pe care am avut-o legata de SQL. Nici in facultate nu am participat la vreun curs cu atata placere, cum am participat la acesta. :)

 • Alexandra E. studenta curs SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Buna, SQL Fundamentals este primul curs interactiv facut in mediul online, dar am fost atat de placut impresionata, incat am mai achizitionat alte 3 pachete de la BITacademy. Totul a fost la superlativ. Sorin explica foarte bine fiecare notiune, pregateste exemple pe care sa le facem impreuna si se asigura ca toata lumea a inteles cazurile prezentate. Pe platforma se gasesc materiale teoretice extra in cazul in care cineva doreste sa aprofundeze un subiect. Very well done!

 • Anonim studenta curs SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Buna ziua , Sunt foarte multumita de cele doua sedinte pe care le am avut pana acum , chiar a fost surpriza extrem de placuta faptul ca am intrat cu 0 cunostinte despre subiect si modul de explicare este calm , pe intelesul tuturor, calm si empatic si mai ales , respectuos pt nevoile fiecarui cursant . Sunt sigura ca voi mai face si alte cursuri la voi deoarece datorita modului de predare , mi s a oferit incredere in mine ca pot fi capabila sa inteleg notiuni noi, intr un domeniu care parea greu si inaccesibil pt mine . Asta s a schimbat si sunt extrem de placut impresionata. Un instructor minunat , il recomand deja tuturor prietenilor mei care aveau pana acum teama de a incepe ceva in domeniul IT . Multumesc !

 • Diana N. Studenta curs SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  N-as fi crezut ca pot intelege acest curs, dar trainerul a fost excelent.

 • Andrei R. Student curs SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Tot ce a tinut de curs a fost exact cum trebuie sa fie. Recomand atat cursul cat si trainerul tuturor care vor sa invete despre baze de date.

 • Anonim student curs SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Sorin este un trainer foarte bun, are rabdare, ofera explicatii si respecta ritmul fiecarui participant.

 • Vlad N. cursant SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Profesorul este super bine pregătit și explica absolut totul pe întelesul nostru. Am recomandat deja acest curs altor 4 prieteni.

 • Manuela G. studenta curs SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Sorin este un profesor bun care se preocupa ca informatiile sa fie intelese poate ca uneori ar trebui sa adapteze viteza de predare.

 • Amelia R. Cursant SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Este primul curs de SQL in care chiar am invatat ceva. Nu gasesc nimic ce ar putea fi facut mai bine decat deja este.

 • Silvia Ioana S. cursant SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Mi-a placut foarte mult acest curs si pot spune ca este un inceput foarte bun pentru o persoana care vrea sa inceapa acest drum si nu are, sau are foarte putin ecunostinte in domeniu. Sorin este un bun profesionist, este implicat, ofera explicatii ori de cate ori ii sunt adresate intrebari/nelamuriri, reda exemple si se asigura ca toti cursantii sunt implicati pe durata sedintelor. De asemenea, suportul de curs extra oferit pe Platforma este un plus care te ajuta sa consolidezi bine informatiile predate la curs.

 • Cezar T. Cursant SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Sorin este un trainer foarte bun, explica bine si este rabdator. Cursul a fost super!

 • Ana Maria H. student SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Cursul a fost bine stucturat, imbinand aspectele teoretice cu multe exercitii practice foarte bine explicate de catre Stefan. Am apreciat ca acesta a fost disponibil pe mail inafara sedintelor de curs, pentru intrebari sau ajutor la teme (optionale). Multumesc !

 • Andreea A. studenta curs SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Am apreciat modul de organizare al trainingului, structurarea si multitudinea de informatii disponibile online. Stefan este un trainer foarte structurat, interesat ca studentilor sai sa le fie clar ceea ce explica. Astfel, a folosit numeroase exemple concrete, din viata reala, ca sa se asigure ca am inteles conceptele teoretice.

 • Andreea C. studenta curs SQL Fundamentals MySQL (Modul 1)

  Cursul se desfasoara intr-un ritm si stil care mi se potrivesc. Avand in vedere ca la ora 18 termin tura la job, programul nu mi-ar fi permis sa particip la curs daca n-ar fi fost remote. De asemenea modalitatea de predare este atat de bine conceputa incat pot urmari si intelege notiunile chiar si dupa o zi solicitanta la serviciu.

online

Ştefan Popârlan • Preț redus studenți și elevi 480 RON
 • Preț întreg 600 RON
 • Preț persoane juridice 840 RON
 • Dată începere 10 Jul
 • Interval orar mi. 1800-2130
 • Locație Video conferință
  prin Google Meet
 • Durată 9 ședințe
 • Ore / ședință 3h 30m
Înscriere

* Prețurile afișate sunt finale (nu se percepe TVA)