Frontend Web Development - Modul 2 (JavaScript)

Frontend Web Development - Modul 2 (JavaScript)Aplicaţiile web reprezintă un tip special de aplicaţii găzduite pe diferite servere din internet (ex: Google, Facebook, YouTube, Instagram) şi care pot fi accesate cu ajutorul unui web browser (ex: Google Chrome, Mozilla Firefox, etc).
Odată cu dezvoltarea tehnologiilor de tip cloud, ponderea de dezvoltare şi utilizare a aplicațiilor web a devenit din ce în ce mai mare, în detrimentul aplicaţiilor clasice de desktop şi chiar a aplicaţiilor de mobile.
În cadrul aplicațiilor web, tehnologiile bazate pe limbajul de programare JavaScript sunt utilizate în crearea de efecte şi widget-uri dinamice menite să ofere un plus de interactivitate interfeţelor web construite cu ajutorul tehnologiilor HTML/CSS (a se vedea detaliile cursului Frontend Web Development - Modulul 1 (HTML/CSS).

Acest curs își propune să îi ajute pe cei interesaţi de a face primii paşi în domeniul programării aplicaţiilor web (web development) prin abordarea sistematizată a noţiunilor de bază, medii şi avansate ce ţin de programarea interfeţelor web dinamice cu ajutorul limbajului de programare JavaScript.

Materia este atent structurată şi abordată de o manieră interactivă, partea teoretică fiind completată imediat de exerciţii practice ce sunt lucrate sub atenta îndrumare a instructorului.

Pe durata cursului vei învăţa despre:

 • Sintaxa JavaScript, variabile, tipuri de date, obiecte, structuri de control, funcţii şi event-uri
 • Structura și modul de utilizare al DOM-ului
 • Algoritmi de creare a unei aplicații web interactive
 • Tehnici de testare şi debugging
 • Interacțiunea cu serverul (AJAX/formatul JSON)
 • Librării JavaScript (jQuery)
 • API-uri JavaScript şi utilizarea lor interactivă (Google Maps, Google Charts)

Aplicabilitate practica şi sugestii de dezvoltare personală:

 • Odată cu parcurgerea acestui curs, participanţii vor avea posibilitatea de a se orienta către o cariera de "Junior Frontend Web Developer".
 • Cei interesați de acumularea unui set suplimentar de skill-uri menite să le deschidă posibilitatea de a aborda şi programarea engine-ului unei aplicaţii web (şi, implicit posibilitatea de a se orienta ulterior către o cariera de "Backend Web Developer" sau chiar "Full Stack Web Developer") sunt încurajați să participe şi la cursul Backend Web Development - Modulul 1 (PHP/MYSQL).

Cerințe pentru participare:

 • Participanţii la acest curs trebuie să stăpânească noțiunile de bază de lucru cu un calculator şi, pentru o participare adecvată la şedinţele remote, să deţină un calculator personal (PC sau laptop) cu cel puţin 4GB RAM.
 • Este de asemenea necesară cunoaşterea unor noţiuni de bază de HTML/CSS sau parcurgerea anterioară a cursului Frontend Web Development - Modulul 1 (HTML/CSS).

Curriculum

Feedback primit de la studenți

 • Adrian G. cursant Front-end

  Nu trebuie îmbunătățit absolut nimic. Modul de predare al Dl. Prof. Lucian Cornianu este unul excelent.Chiar daca nu înțelegi anumite aspecte Dl. Prof. Va explica pe înțelesul tuturor. Am facut cursul de Javascript și sunt foarte mulțumit.

 • Diana S. Cursant Frontend Web Development

  Mi s-a parut un curs cu adevarat bine realizat ( am avut ocazia sa parcurg si altele din acelasi domeniu), cred ca as recomanda poate un pic mai multe comentarii in cadul proiectelor si inca cateva sedinte de exercitii suplimentare, in cadrul cursului sau daca nu, un modul separat. Acest curs pune intradevar bazele programarii in JavaScript , daca se studiaza dupa fiecare sedinta in parte. Realizarea temelor, a proiectelor din cadrul sedintelor cat si studiul teoriei, mi se par esentiale. Fiecare curs in parte cuprinde parti teoretice, explicate clar cat si aplicatii usor de urmarit. Lucian este foarte coerent in explicatii. Cea ce mi-as mai fi dorit ar fi fost, poate inca cateva sedinte de aplicatii suplimentare pentru aprofundare sau poate un modul suplimentar.

 • Alexandru I. Cursant Front-End Web Development Modulul 2

  Totul a fost ok, ca de obicei Lucian a facut o treaba excelenta si abia astept sa incep cu el si modulul 2 de la cursul de PHP. Va multumesc, Alexandru I.

 • Livia B. Cursant Frontend Web Development - Modul 2 (JavaScript)

  Foarte bine organizat cursul, imi place platforma, structura sedintelor, iar D-nul Prof Lucian este foarte rabdator si explica foarte bine, pe intelesul tuturor

 • Iulian G. Cursant Frontend Web Development - Modul 2 (JavaScript)

  Desi nu am scris deloc cod in limbajul Javascript, pot spune ca am invatat foarte multe notiuni utile teoretice asociate cu detalii practice pe care le pot utiliza in continuare in practica si in aprofundarea cunostintelor in lucru cu framework-urile de Java Script. Multumesc pe aceasta cale BitAcademy si D-nului instructor Lucian Cornianu pentru maiestria de care a dat dovada in prezentarea detaliilor teoretice si practice. Astept cu deosebit interes lansarea cursului JavaScript Advanced (lucrul cu frameworkul REACT JS / NODE JS).

 • Laura H. Cursant Frontend Web Development - Modul 2 (JavaScript)

  Imi place stilul de predare al instructorului, mi se potriveste, este coerent si inteligibil.

 • Andra M. Cursant Frontend Web Development - Modul 2 (JavaScript)

  Lucian explica foarte clar, logic si pe intelesul tuturor, astfel incat informatiile sunt accesibile si pentru cei care nu au mai facut niciodata vreo ora de programare (cum sunt eu). Cunostintele predate anterior sunt reluate, reactualizate cu fiecare ocazie si Lucian ne evidentiaza legatura dintre acestea si noile cunostinte. As recomanda oricui este interesat ca primii pasi in acest domeniu sa fie facuti alaturi de acest instructor.

Avem vești bune!

Marți, 9 Noiembrie 2021, ora 18:00 începem cursul C++ Programming Modul 1.

Înscrie-te acum!