Back-End Web Developer

Back-End Web DeveloperPachetul Back-End Web Developer este format din două cursuri: Back-End Web Development - Modul 1 (PHP/MySQL) și Back-End Web Development - Modul 2 (PHP Frameworks). Aceste cursuri sunt ciclice, așa că vei gasi tot timpul opțiuni pe site, cu date diferite de începere. După achiziționarea pachetului Backend Web Developer trebuie doar să îți alegi de pe site data la care vrei să faci cele 2 cursuri. 

Aplicaţiile web reprezintă un tip special de aplicaţii găzduite pe diferite servere din internet (ex: Google, Facebook, YouTube, Instagram) şi care pot fi accesate cu ajutorul unui web browser (ex: Google Chrome, Mozilla Firefox, etc).
Odată cu dezvoltarea tehnologiilor de tip cloud, ponderea de dezvoltare şi utilizare a aplicaţiilor web a devenit din ce în ce mai mare, în detrimentul aplicaţiilor clasice de desktop şi chiar a aplicaţiilor de mobile.
În cadrul procesului de dezvoltare al unei aplicaţii web:

 • Tehnologiile PHP/MySQL sunt utilizate în programarea acelei zone a aplicaţiei denumită "engine". Acest "engine" utilizează anumite proceduri, create cu ajutorul limbajului de programare PHP, cu ajutorul cărora se realizează legătura dintre interfaţa aplicaţiei şi zona unde sunt stocate datele necesare pentru afişarea conţinutului (de obicei, o bază de date de tip MySQL).​
 • Aceste tehnologii sunt deseori utilizate împreună cu un "framework" (o colecţie de componente deja create, menite să uşureze şi să accelereze procesul de development al engine-ului aplicaţiei) şi împreună cu un "CMS" (content management system, o interfaţă de administrare deja creată, menită să faciliteze configurarea şi gestionarea datelor).

Cursurile din acest pachet îşi propun să îi ajute pe cei interesaţi de a face primii paşi în domeniul programării aplicaţiilor web (web development) prin abordarea sistematizată a noţiunilor de bază, medii şi avansate ce ţin de:

 • Programarea "motorului" unei aplicaţii web cu ajutorul limbajului de programare PHP, împreună cu utilizarea unor baze de date de tip MySQL
 • WordPress CMS (cea mai utilizată tehnologie de tip CMS la nivel mondial, extrem de utilă în contextul realizării de proiecte în regim freelance şi în cadrul agenţiilor de web development mici şi medii)
 • Drupal CMS (a doua cea mai utilizată tehnologie de tip CMS, utilă în contextul realizării de proiecte de tip enterprise)
 • Symfony Framework (una dintre cele mai populare tehnologii de tip framework, foarte utilizată în cadrul agenţiilor de web development şi mediilor de tip corporate)

Materia este atent structurată şi abordată de o manieră interactivă, partea teoretică fiind completată imediat de exerciţii practice ce sunt lucrate sub atenta îndrumarea a instructorului.

Odată cu parcurgerea integrală a cursurilor din acest pachet, participanţii vor avea posibilitatea de a se orienta către o carieră de "Back-End Web Developer".

Reducere: 15% comparativ cu preţul individual al cursurilor.


Back-End Web Development - Modul 1 (PHP/MySQL)

Cursul  Back-End Web Development Modulul 1 își propune să îi ajute pe cei care doresc să învețe cum să construiască aplicații web complexe și scalabile, cu ajutorul limbajului de programare PHP, împreună cu utilizarea unor baze de date de tip MySQL.

Vei învăța cum să programezi în limbajele de server-side, să gestionezi bazele de date și să implementezi funcționalități avansate pentru site-uri web. Cu acest curs, vei dobândi abilitățile necesare pentru a dezvolta aplicații web sigure și robuste. 

Materia este atent structurată şi abordată de o manieră interactivă, partea teoretică fiind completată imediat de exerciţii practice ce sunt lucrate sub atenta îndrumare a instructorului.

Ce înseamnă Back-End Web Development?

Back-End Web Development se referă la partea din dezvoltarea web care se concentrează pe construirea și gestionarea serverelor și a infrastructurii necesare pentru a face ca o aplicație web să funcționeze corect. În esență, dezvoltatorul Back-End este responsabil pentru codul care rulează pe server și care gestionează toate procesele din spatele scenei, care permit site-ului sau aplicației să funcționeze. Acest lucru include dezvoltarea și gestionarea bazelor de date, a serverelor și a întregii logici de afaceri necesare pentru a asigura buna funcționare a aplicației. Dezvoltatorul Back-end utilizează un set de tehnologii precum PHP și lucrează îndeaproape cu dezvoltatorul Front-End pentru a asigura integrarea perfectă între componentele front-end și cele back-end ale aplicației. Prin urmare, dezvoltatorul Back-End trebuie să aibă cunoștințe avansate de programare și experiență în utilizarea tehnologiilor web pentru a dezvolta aplicații web sigure.

Cum se desfășoară acest curs? 

Cursul Back-End Web Development Modulul 1 se desfășoară ONLINE. Acest mod de predare îți oferă flexibilitate, prin faptul că îl poți accesa de oriunde.

Ce vei învăța în acest curs?

 • ​Modelul client/server
 • Sintaxa limbajului PHP, variabile, tipuri de date, structuri de control, funcţii, interacțiunea cu utilizatorul
 • Noțiuni complete de programare orientată pe obiect
 • Design pettern-uri şi cum pot fi utilizate în aplicațiile web
 • Lucrul cu baza de date şi noţiuni de securitate
 • Tehnici de testare şi debugging
 • Cum putem crea şi lucra cu web service-urile în contextul unei aplicaţii web

Aplicabilitate practică şi sugestii de dezvoltare personală:

 • Pentru completarea skill-urilor deprinse în cadrul acestui curs este necesară şi parcurgerea Backend Web Development - Modulul 2 (PHP Frameworks)​.
 • După parcurgerea celor două module, participanţii vor avea posibilitatea de a se orienta către o carieră de Junior Backend Web Developer.

Cerințe pentru participare:

 • Participanţii la cursul Back-End Web Development trebuie să stăpânească noţiunile de bază de lucru cu un calculator şi, pentru o participare adecvată la ședințele remote, să deţină un calculator personal (PC sau laptop) cu cel puţin 2GB RAM (recomandabil 4 sau 8GB RAM).
 • Opţional, este utilă şi cunoaşterea la nivel de bază a limbajului HTML.

Back-End Web Development - Modul 2 (PHP Frameworks)

Cursul Back-End Web Development Modulul 2 este destinat celor avansați, care doresc să își dezvolte abilitățile în construirea aplicațiilor web scalabile, prin abordarea sistematizată a noţiunilor ce ţin de utilizarea următoarelor tehnologii:

 • ​WordPress CMS (cea mai utilizată tehnologie de tip CMS la nivel mondial, extrem de utilă în contextul realizării de proiecte în regim freelance şi în cadrul agenţiilor de web development mici şi medii).
 • Drupal CMS (a doua cea mai utilizată tehnologie de tip CMS, utilă în contextul realizării de proiecte de tip enterprise).
 • Symfony Framework (una dintre cele mai populare tehnologii de tip framework, foarte utilizată în cadrul agenţiilor de web development şi mediilor de tip corporate.

În contextul programării unei aplicaţii web, tehnologiile PHP/MySQL sunt deseori utilizate împreună cu un "framework" (o colecţie de componente deja create, menite să uşureze şi să accelereze procesul de development al engine-ului aplicaţiei) şi împreună cu un CMS (content management system, o interfaţă de administrare deja creată, menită să faciliteze configurarea şi gestionarea datelor).

Materia este atent structurată şi abordată de o manieră interactivă, partea teoretică fiind completată de exerciţii practice ce sunt lucrate sub atenta îndrumare a instructorului.

Cum se desfășoară acest curs? 

Cursul Back-End Web Development Modulul 2 se desfășoară ONLINE. Acest mod de predare îți oferă flexibilitate, prin faptul că îl poți accesa de oriunde.

Ce vei învăța în acest curs?

 • Noţiuni generale de programare PHP OOP
 • PHP Design Patterns
 • CMS-ul Drupal (instalare, configurare şi structură)
 • Drupal Module Development 
 • Drupal Template Development 
 • CMS-ul WordPress (instalare, configurare şi structura)
 • WordPress Plugin Development
 • WordPress Template Development 

Aplicabilitate practică şi sugestii de dezvoltare personală:

 • Odată cu parcurgerea acestui curs, participanţii vor avea posibilitatea de a se orienta către o carieră de Backend Web Developer.

Cerințe pentru participare:

 • Participanţii la cursul Back-End Web Development Modulul 2 trebuie să stăpânească noţiunile de bază de lucru cu un calculator şi, pentru o participare adecvată la şedinţele remote, să deţină un calculator personal (PC sau laptop) cu cel puţin 4GB RAM.
 • Este de asemenea necesară cunoaşterea unor noţiuni de bază de PHP/MySQL sau parcurgerea anterioară a cursului Backend Web Development - Modulul 1 (PHP/MySQL).

Curriculum

 • Preț 1250 RON
 • Preț persoane juridice 1700 RON

Cursuri

Înscriere

* Prețurile afișate sunt finale (nu se percepe TVA)