Luni-Vineri 10:00-18:30
Pauza 13:30-14:00
Cursul se adreseaza acelor persoane care sunt desemnate sa conduca proiecte sau care doresc sa se implice in derularea proiectelor la nivel personal sau in organizatia in care activeaza. Cursul este redactat astfel incat sa constituie baza teoretica necesara pentru accesul la cursul de pregatire in vederea obtinerii certificarii PMP® (Project Management Professional). Aceasta este cea mai prestigioasa certificare in domeniul managmentului de proiect pentru o cariera nationala si internationala la standarde profesioniste in acest domeniu. Certificarea este oferita de catre Project Management Institute din SUA (http://www.pmi.org/) si confera titularului recunoasterea formala de catre comunitatea nationala si internationala a experientei profesionale si a cunostintelor de management de proiect la nivel international.
Cursul este redactat pe baza ghidului international de bune practici in managementul de proiect, PMBOK®-6th edition, constiutindu-se ca suport minim necesar pentru parcurgerea si intelegerea notiunilor necesare in vederea pregatirii examenului de certificare.
Prima săptămână
In aceasta sedinta vom discuta notiuni de baza ale procesului de management de proiect, precum si locul proiectelor in strategia de dezvoltare a unei companii. Vom continua abordnad prima faza din ciclul de viata al managementului de proiect, respectiv initierea proiectelor.
A doua săptămână
In aceasta sedinta vom contiuna cu procesele din faza de intiere a proiectului, respectiv cu selectia proiectului si intocmirea fisei de initiere a acestuia (project charter). Apoi vom identifica procesul si elementele specifice de planificare in ciclul de viata al managmentului de proiect.
A treia săptămână
In aceasta sedinta vom incepe planificarea executiei proiectului cu definirea rezultatelor asteptate si a activitatilor de realizare a acestor rezultate. Apoi com contiuna cu realizarea calendarului de executie si definirea drumului critic, precum si despre metodele complementare utilizate pentru intocmirea graficulul de executie. La final vom discuta si despre riscurile proiectului si managementul acestora.
A patra săptămână
In aceasta sedinta vom contiuna cu planificarea executiei proiectului discutand metodele complementare de planificare a executiei livrabilelor proiectului si vom continua cu planificarea si controlul calitatii acestor livrabile
A cincea săptămână
In aceasta sedinta vom contiuna cu planificarea executiei proiectului prin planificarea achizitiilor. Vom discuta despre extiamrea bugetului si despre modul in care chelutielile sunt planificate in functie de resursele financiare ale proiectului. Seditna va continua cu managementul schimbarilor in proiect si cu planificarea comunicarii cu toate persoanele interesate.
A șasea săptămână
In aceasta sedinta vom discuta despre procesul de control al executiei proiectului prin metoda valorii dobandite. Vom aborda apoi procesul de inchidere administrativa a proiectului si vom discuta despre importanta colectarii lectiilor invatate (lessons learned). In final, vom inchide cursul cu o recapitulare generala a proceselor de managemernt de proiect.
- Deschidere curs: prezentare curs, mod de lucru, participanti
- Notiuni de bază în managementul de proiect
- Tipuri de structuri organizationale specifice pentru derularea proiectelor
- Organizaţia proiectului. Terminologia in abordarea waterfall si agile
- Rolul si sarcinile managerului de proiect
- Proiectul si locul sau in strategia organizationala
- Identificarea proiectului - analiza cauza-efect
- Definirea obiectivelor si specificatiile proiectului
- Selectia proiectului – analiza SWOT
- Selectia proiectului – Analiza de fezabilitate
- Analiza grupurilor de interese
- Definirea fazelor de realizare a proiectului
- Redactarea fisei de initiere a proiectului (project charter)
- Notiuni generale legate de planificarea proiectului
- Definire ariei de cuprindere a proiectului
- Definirea dependentelor dintre activitati
- Estimarea duratelor activitatilor
- Intocmirea graficului de executie
- Definirea drumului critic si a marjelor de timp
- Identificarea riscurilor
- Analiza riscurilor
- Intocmirea retelei de activitati pe sageti
- Intocmirea retelei de activitati in noduri
- Definirea calitatii
- Planificarea calitatii
- Controlul calitatii
- Alocarea resurselor
- Managementul achizitiilor
- Estimarea bugetului proiectului
- Planificarea cheltuielilor
- Managementul schimbarilor in proiect
- Managementul configuratiei
- Comunicarea - notiuni generale. Sedintele proiectului
- Planifcarea comunicarii (matricea comunicarii)
- Integrarea. Planul general de proiect.
- Notiuni generale de monitorizare si control al executiei.
- Controlul proiectului prin metoda valorii dobandite
- Inchiderea administrativa a proiectului
- Evaluarea proiectului si proceselor de management de proiect
- Colectarea lectiilor invatate
- Recapitulare generala
Instructor Project Management
Dată începere: Miercuri, 11 Dec, 2019
Locație: Str. Coltei, nr.8, etaj 4, Sector 3, Bucuresti
6 saptamani 3h 30m / săptămână
în fiecare miercuri, între 18:00 - 21:30
Preț pentru studenți: 400 RON
Preț normal: 500 RON
© 2013 - 2019 - BIT Academy | BIT Training Centre SRLD | CUI: 34339436 | J40/4232/06.04.2015 | Toate drepturile rezervate
BIT Academy este inregistrata ca operator de date cu caracter personal sub numarul 37247 | Politica prelucrare date personale